Скандално! Майка на дете аутист взриви Перник: Ваня Коконова ми извива ръцете и се подиграва с детето ми, но никой не е над Бога!

Галина Малинова е майка на дете с аутизъм, която се оплака от дискриминация, извиване на ръце и тормоз от шефката на РУО- Перник Ваня Коконова. Причината е, че на Галина не й позволяват да избере най-подходящото училище за детето си, където то да се чувства добре. По правило дете със специални образователни потребности може да се запише на общо основание в което училище иска.

Ето какво написа Галина Малинова на страницата си във Фейсбук, където постът събра много подкрепа, споделяния и одобрение:

„Аз съм майка на дете с аутизъм. Моето дете е на 13 години и завършва 10 ОУ-Перник,където е обучавано с ресурсен учител и се е чувствало прекрасно от предучилищната възраст до момента. Но….в момента аз и сина ми сме откровено дискриминирани и подложени на тормоз от страна на РУО-Перник , в лицето на началника му – ВАНЯ КОКОНОВА и на подчинената й – експерт Росица Симеонова. Аз НЕ МОГА ДА ИЗБЕРА училище за сина ми, след 7 клас, което считам за подходящо и което би ми позволило да продължавам да работя като лекар,а на него-да бъде в спокойна среда и максимално близо до дома си!!!! ЗАЩО?-защото той е със СОП /това значи специални образователни потребности/, и поради това началника на РУО определя къде да продължи да учи след 7 клас!!!!! На какво Ви прилича това поведение от страна на ВАНЯ КОКОНОВА и подчинената й-СИМЕОНОВА?! ЗА МЕН ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!! ОБИДА, ОТКРОВЕНА ПОДИГРАВКА С ДЕТЕТО МИ И С МЕН, ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ ДОСТОЙСТВОТО МИ И ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВОТО МИ ДА СЕ ГРИЖА ЗА СИНА СИ КАТО РОДИТЕЛ И ЛЕКАР!!!!! По този повод съм подала жалби в ДАЗД, ОМБУСМАН на РБ, МОН, Областен уравител-Перник, КЗД, но…докато институциите, по-висшестоящи от вездесъщата Коконова заработят, тя, в качеството си на НАЧАЛНИК на РУО, СИТЕМНО МЕ ТОРМОЗИ и ми ИЗВИВА ръцете!!!! А АЗ СЪМ МАЙКА НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ!!!!! ИМАМ НУЖДА ОТ РАЗБИРАНЕ И ПОМОЩ!!!! МАЙКИТЕ КАТО МЕН СА В ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ НА ПРОТЕСТ!!!! В тази държава, ако попаднеш на Човеци, каквито все още има, си добре, но ако попаднеш в ръцете на самозабравили се чиновници и бюрократи без сърца – единственият начин е да ОБЯВИШ ВОЙНА и да ИЗКРЕЩИШ БОЛКАТА СИ!!!!! БОГ е високо, но той е над нас, г-жо Коконова!!!!! Никой не е над БОГА!!!! Надявам се, вярвам, че има ЧОВЕЦИ на по-високи длъжности от вас, които да ви свалят на земята !!! Хората с увреждания и техните семейства имат права в Европа, България е в Европа и ако вие не искате да се съобразите с това, а сте се вторачили в някои параграфи от закон, стремейки се да си запазите изгодните професионални позиции, то знайте, че ХОРАТА не се мачкат, а се уважават, включително и тези, които са с увреждания! Който си позволява да извива ръце и да си присвоява несвойствени ПРАВА на тази земя, рано или късно си намира майстора!!!!!“

ZAPERNIK ДАВА ДУМАТА НА ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ПО СЛУЧАЯ ДА ИЗРАЗЯТ ПУБЛИЧНО МНЕНИЕТО СИ, КАТО НИ ГО ИЗПРАТЯТ НА МЕСИНДЖЪРА НИ!