Обичаният краевед от трънско Иван Ерулски разказва в книга за жените на живота си

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Най-новата книга на писателя от Трънско Иван Ерулски предстои да бъде издадена до един месец. Книгата е със заглавието „Преди това, когато онзи“ и чрез разкази авторът описва преживявания, които той описва като митологични. Това каза Иван Ерулски пред сайта Zapadno.com.

„Това е книга за разкази за жена с името Евга. Измислил съм си една жена – Евга, защото от 25 години съм вдовец и винаги срещам една такава жена. Едната ми котка дори се казва Евга“, сподели Иван Ерулски. Женското име е свързано с живота на автора, в който е имало две жени – Авга и Евга. „Това са жени, които са имали други имена, но аз така съм ги наричал. Не знам защо… Едната не стана моя жена, защото беше дъщеря на дипломат. Исках тя да ми роди дете и затова я нарекох Агна, да се оагниш, а Евга е библейско име“, добави писателят.

Иван Ерулски, който е родом от трънското село Ерул е издал над 30 книги – краеведски, исторически и други. След издаването си новата книга „Преди това, когато онзи“ ще може да бъде открита в Регионален исторически музей-Перник, където Иван Ерулски е работил и в Регионална библиотека „Светослав Минков“ в Перник. Работил е като учител, журналист, организатор на културна и издателска дейност в Двореца на културата в град Перник.