Ето кой ще ни забавлява с песни и танци на Сурва 2018!

„Приятели без граници“ и „Хайде на хорото“ са имената на вечерните концерти, които ще се проведат в рамките на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“. 
Първото събитие ще бъде на 26 януари от 19.30 часа на площад „Кракра“. В него ще вземат участие маскирани групи от град Белград – Сърбия и град Корча – Албания. Сред участниците ще бъдат и лауреатите на престижни награди от фолклорни фестивали и конкурси през 2017 г.   – групата за народни танци „Реалкс“ от Радомир с художествен ръководител Адрияна Владова и школата за народни танци „Нартан“ при НЧ „Просвета“ . Кулминацията на вечерта ще бъдат изпълненията на любимката на всички перничани невероятната Ива Давидова. 
 Вторият концерт ще бъде на 27 януари от 19 часа и отново на площад „Кракра“.   Изпълненията на детско танцово студио  „ХОРЦЕ“  при 125 СУ „Боян Пенев“  – София, с художествен ръководител Весела Генчева, танцов клуб  “ПЛАМЕНЕЯ“  и танцова формация „Пендари“ от град Банкя, с ръководител Величка Живкова  ще огласят и разтърсят Перник с настроение и положителни емоции.  Празничната вечер ще бъде омагьосана и с прекрасните песни на славеят на народната музика Валерия Момчилова и младият и талантлив изпълнител Антонио Симеонов, съобщиха от общината.