Общината с незабавна реакция за стария орех на ул. Искър: Оставяме дървото на хората, но срещу подписите им

Община Перник със светкавична реакция по темата за стария орех на улица „Искър“, за който ZaPernik.com писа.
Както вече съобщихме, жители на бл.3 на ул. „Искър“ в Перник скочиха в защита на над 50 годишен орех, който Община Перник е решила да отсече. Повод за намесата е жалба от техен съсед, който иска ореха да бъде окастрен, защото му пречат клоните. В следствие на жалбата му, от общината са взели решение орехът да бъде премахнат, като са го квалифицирали като опасен, тъй като е наклонен към блока.

След реакцията на живущите, които не желаят дървото да се сече, ZaPernik.com се свърза с Община Перник за повече яснота по въпроса. От Общината съобщиха, че са готови да оставят старото дърво, но срещу подписите на живущите в блока, които да заявят писмено желанието си.
Ето отговорът на Община Перник:
Община Перник направи незабавна проверка във връзка с постъпила жалба с №17/КИ-931 от 18.12.2017 г. от Ивайло Стефанов Бориславов. В жалбата се посочва , че има стар огромен орех, на ул. Искър, от който се чупят големи сухи клони, дървото се намира на алея , откъдето минават хора и застрашава живота им. 
При направения оглед в становището на ландшафтни архитекти е констатирано , че дървото е наклонено  и опасно , но след като хората преценяват , че им е необходимо ще поискаме подписи от тях, защото това ще застраши блока , който се намира в непосредствена близост до него.