Тарторът на алкохолната банда от Радомир – Коце Фантата – остава в ареста

Както писахме, полицейска акция е била проведена на територията на Радомир и София от ГДБОП на 12-ти януари.  

Разкрита е престъпна група занимаваща се с незоконно производство и разпространение на спиртни напитки, както и с търговия на цигари без бандерол. Повдигнато е обвинение на седем участници в групата. Лидерът на групата, на който прокуратурата наложи „задържане под стража“ е Константин К., известен в Радомир като Коце Фантата. Останалите съучастници са пуснати под парични гаранции от 5000 до 10 000 лева.

В дома на Коце Фантата спец ченгетата са открили цигари без бандерол, за които има данни, че са били предназначени за черния пазар. При проведените процесуално-следствени действия са намерени и иззети близо 1000 литра фалшив алкохол.

Според първоначалните данни групата е произвеждала ракия, мастика, уиски и водка от спирт, вода, ароматизатори и оцветители. Въпросните „напитки“ били пласирани в 5-литрови бутилки от минерална вода в малки магазини от търговската мрежа, както и в заведения, в т.ч. и в курортни селища в страната. Цената била 4-5 лева на литър, в зависимост от вида на алкохола.