Разбиха депо за дрога в пернишкия квартал „Твърди ливади“, арестуваха клиент с марихуана

Пернишките криминалисти иззеха над 9 грама марихуана.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили мазе, използвано като депо за дрога в пернишкия кв. „Твръди ливади“. Вътре били намерени и иззети над 8 грама ситнонарязана суха зелена листна маса и електронна везна. При направения полеви тест веществото реагирало на марихуана. Задържан е 20-годишен младеж, който си взел цигара и полиетиленово пликче с марихуана от въпросното мазе. В.Р. с постоянен адрес с. Мещица е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Задържани са още четирима, съпричастни към откритата дрога – двама 16-годишни и двама 17-годишни младежи.

Започнати са досъдебни производства и работата по случаите продължава.

Двама застават пред съда за шофиране на автомобил след употреба на алкохол и без книжка.

В началото на месец ноември миналата година, в Перник бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 32-годишният Н.П. Алкохолната му проба се оказала над 1, 2 промила. Анализът на взетата му кръв показал рекордните 3, 36 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка. През месец юни миналата година служители от Второ РУ проверили „Ауди А6“, управляван от 33-годишният И.П. от областния град. Справка показала, че шофира автомобила в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.