Чудото стана! Роднини на Венци от Калкас с благодарности до ZaPernik.com! Десетки добри хора подадоха ръка!Какво ново се случва около драмата с младия мъж?

След публикацията в ZaPernik.com за болния инвалид Венцислав от Калкас, новината ни само за два дни оглави топ 10 на най-четените новини за седмицата, а десетки хора се обадиха с желание за помощ. На пощата ни пристигат съобщения с благодарност за стореното добро и много желаещи  да помогнат. От далечна Канада българи са в готовност да помогнат с дарения за Венци. Именно от Канада първа се свърза с нас с молба за помощ за Венци негова братовчедка.

Днес разбрахме, че се очаква Венци да получи адекватна медицинска помощ. От кабинета на народния представител от Перник Станислав Владимиров – Станката се свързаха с нас за съдействие по случая. Очаква се тези дни Венци да бъде приет в Пирогов за лечение или да бъде настанен в хоспис. Както вече писахме той страда от декубитални рани, които не му позволяват да стане от леглото. Макар и инвалид, Венци се обслужва сам доколкото може, а мъките са му нечовешки.

Разбрахме, че екип на бТВ ще дойде в Перник, за да направи репортаж за болния мъж и случаят да придобие още по-широк отзвук.

Очакваме със ZaPernik.com да се свържат близки на болния мъж, които да обявят банкова сметка на негово име, на която да бъдат превеждани дарения.

Перничани, хора, за пореден път доказахте, че когато доброто се прояви, то е способно на подвизи. Поклон пред всички състрадателни хора, които не само на думи, но и на дела подават ръка в тежки моменти! Доброто се връща стократно.