Красота! Един от най-старите квартали на Перник с чисто нова улица „Стримон“

„Много съм доволен, че тази улица е вече ремонтиран, която е в непосредстевана близост с велоалеята . Толкова години беше откъсната от света. Живея тук откакто съм се родил и това, което виждам много ме радва“, с тези думи се обърна Кирил Асенов към кмета на Община Перник Вяра Церовска и екипът й, които откриха днес ремонтираната улица „Стримон“ в кв. „Твърди ливади“.

„Един от най-хубавите и стари квартали в Перник отдавна заслужаваше тази улица и този район да бъде оправен така, както хората очакват . Аз благодаря на строителя затова , че въпреки късно обявената обществена поръчка успя да се справи и да отговори на очакванията ни. Надявам се хората да разберат, че тук не може да се кара с висока скорост и да спазват правилата за движение по пътищата, за да няма допълнителни напрежения“, сподели Вяра Церовска и не скри, че за нея е удоволствие, че в квартала, който е родена и израснала да види, че нещо се случва добро и желано.

Ремонтът на улица „Стримон“ е на стойност 354, 756 лв. без ДДС с дължина 674 метра. В рамките на сумата е подновен и водопровода за 71 784 лв. Има изградени 3 нови джоба за бобри, както и два паркинга около бл. 53.
С ремонта на улица „Стримон“ ще бъде облекчен трафика на превозни средства през кв. „Твърди ливади“ и ще бъде по–бърз достъпа до центъра.