Двама иманяри прекопават „Долна могила“ в брезнишко

Двама иманяри са задържани от служители на РУ – Брезник.

В края на минала седмица, в районното управление в Брезник бил получен сигнал за съмнителни лица в района на  местността „Долна могила“. Органите на реда реагирали незабавно и на място били установени 36-годишният С.Ц. и 35-годишната К.Б., двамата от столицата. От тях за иззети металотърсач и лопата. На С.Ц. била наложена 24 часова полицейска мярка.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

ОДМВР – Перник с призив към фирмите и гражданите: Не оставяйте в офисите и домовете си големи суми пари.

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, и за гарантиране на сигурността на паричните средства, ръководството на полицията в Перник приканва гражданите и фирмите да не държат в домовете си и офисите големи суми пари. Това да става на определените за това места – банки, банкови трезори и там, където има надеждна денонощна охрана. Фирмите, магазините и търговците в края на всеки работен ден да инкасират своите парични потоци, които да се съхраняват в съответните банкови институции. Задължително да се използват лицензираните фирми за инкасо, които гарантират безопасност и сигурност при пренасянето на парите.

Практиката показва, че там където не се изпълняват горните препоръки, много често се извършват кражби и след това разкриването им е изключително трудно.