Бой за шише ракия между перничанин и охранител в хипермаркет

Трима отиват на съд за различни престъпления.

21-годишният С.М. от гр. Перник ще бъде съден за притежаване на наркотични вещества. Преди около месец младежът бил задържан с доза марихуана. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Перничанин застава пред Темида за кражба на бутилка ракия. Престъплението е извършено на 25 октомври тази година, когато 20-годишният С.П.  откраднал от голям магазин в областния град шише ракия. При опит охраната да го провери, младежът опитал да удари с юмрук гарда на магазина. Двамата се сборичкали, но все пак бил задържан до пристигането на полиция. Привлечен е като обвиняем по чл. 198, ал. 3 от НК.

С рекордните 3, 47 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си перничанина А.В./35 г./. Мъжът бил проверен на 05 декември, на ул. „Ив. Вазов“ в областния град, шофирайки лек автомобил Опел „Тигра“.Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

Две бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати вчера в Перник.

Около 06, 45 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Хюндай“, управлява от 42-годишният Р.С. от с. Витановци. При изпробването му с техническа средство за алкохол били отчетени 2, 27 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 71 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Пежо“ 59-годишният Е.Т. от областния център. Мъжът бил проверен около 23, 00 ч., в района на пазара в гр. Перник. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.