Пернишки училища пишат до Общината за безопасност на децата. 9-то ОУ иска ограда, тротоар без коли и светещи знаци на пешеходната пътека при БИЛЛА

Eдинственото училище в Перник с разграден двор от години – 9-то ОУ „Темелко Ненков“ иска нова ограда. 
В писмо до Община Перник ръководството на училището настоява да бъдат отпуснати средства, с които да бъде поставена нова ограда, тъй като с годините от старата ограда в училището са останали няколко парчета, а коли използват пределите на училището и тротоарите за паркинг.
Родителите на учениците са много притеснени, че към настоящия момент дворът на школото не е обезопасен и създава предпоставки за инцидентни, се казва в писмото на 9-тото.
Освен това тротоарите около училището са изпочупени, напукани и неравни, а коли паркират системно върху тях. По думите на ръководството на 9-то ОУ е необходим ремонт и съдействие за това да се прекрати паркирането на коли върху тях.
В писмото се акцентира и на още един сериозен проблем, свързан с децата. 
Настоява се да бъдат поставени светещи обозначителни знаци на пешеходната пътека при магазин БИЛЛА, по която всяка сутрин преминават ученици на 9-то ОУ от квартал Рудничар. Пътят е доста натоварен, а не всеки шофьор спира на преминаващите. Дори напротив : излизайки от кръговото шофьорите се движат с голяма и несъобразена скорост, въпреки, че на същото място има и спирка.
Писмо до община Перник с апел за повече безопасност е пратило и друго пернишко училище – СОУ „Петър Берон“. Молбата на Руското е отново за ремонт на тротоари, окастряне на клони на ниско надвиснали дървета, както и редовно осветление на улицата около училището. От СОУ „Петър Берон“ настояват и за засилване на контрола на КАТ на кръстовището в името на безопасността на възпитаниците им.