Двама рецидивисти под стража заради кражби. Непознати отмъкнаха портмонето на перничанин

Двама рецидивисти са задържани под стража за опит за кражба и кражба.

Едното престъпление е извършено на 16 ноември тази година, в пернишкото с. Рударци. 46-годишният С.Р. от с. Драгичево направил опит да открадне надуваема моторна лодка от ресторант. Охранители го задържали, а полицията го идентифицирала и му наложила тогава 24 часова мярка. Мъжът е познат предимно с кражби и е изтърпявал ефективни присъди. Привлечен е като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Второто е станала на 22 юни тази година. 43-годишният И.М. откраднал от къща в пернишкия кв. „Караманица“ сумата от 1 400 лева. Мъжът е познат с кражби и е осъждан, изтърпявайки ефективно наказание. Привлечен е като обвиняем и му е наложен постоянен арест.

38-годишен мъж е ограбен от двама непознати.

Престъплението е извършено в края на миналата седмица, около 21, 00 ч. На ул. „Струма“ в областния град двама непознати се сблъскали с 38-годишен перничачин. Малко след това мъжът установили, че му липсва портфейла със сумата от 60 лева и подал сигнал в полицията. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.