Вижте новата доза наркомани и пияни в Перник, сгащени от полицията

39-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

На 09 декември, около 22,00 ч., в гр. Перник бил проверен 39-годишният К.Г. от областния град. Оказало се, че мъжът е без лични документи и бил доведен в Първо РУ за установяване на самоличност. При направения му личен обиск, у него били намерени и иззети 2 топчета, съдържащи бяло прахообразно вещество – амфетамин с общо тегло около 2 грама. Мъжът бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Образувано е досъдебно производство по чл. 354  „а“, ал. 3 и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Перничанин и радомирец застават пред съда за притежаване на дрога и управление на автомобил под въздействието на наркотици.

В началото на месец ноември тази година, в областния град бил задържан 25-годишният Т.Б. В него полицаите намерили и иззели около 2 грама ситно нарязана зелена листна маса, която се оказала марихуана. Младежът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

24-годишният Д.Б. от гр. Радомир ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на канабис. Момчето било проверено на 06 декември тази година, на ул. „Р. Даскалов“, управлявайки Фолксваген „Пасат“. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с Районните прокуратури в Перник и Радомир.

 

Две бързи производства за шофиране на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Перник.

На 09 декември, на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 35-годишният К.Д. от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 80 промила. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

Същият ден, в пернишкото с. Рударци бил проверен „Мерцедес“, управляван от 20-годишният Я.Ц. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 38 промила. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на двата случая продължава.