Коледната елха на Перник грейна с мощна заря, коледни песни и баница с късмети. Вижте какъв е късмета на перничани!

4000 лампички осветиха новата 10 метрова коледна елха тази вечер на центъра в Перник. С весело тържество бяха запалени коледните светлини. Празничната вечер започна с коледни песни от Духовия оркестър  и пернишки деца. 

Веселите джуджета на дядо Коледа и Снежанка заразиха малките перничани с коледно настроение и изпяха една от най-обичаните български песни „Над смълчаните полета“, разбира се не без участието на Духовия оркестър на Перник с диригент Трифон Трифонов.

Снежанка призова всички деца да оставят писмата си до дядо Коледа в шейната под елхата, за да могат джуджетата да ги занесат в Лапландия при белобрадия старец.

Кметът на града Вяра Церовска поздрави перничани и им пожела весела Коледа и Нова година, през която най-съкровените им желания да се сбъднат.

След което с преброяване от 10 до 1 бе запалена коледната елха, а заедно с нея в небето избухна пищна заря.

По традиция бе раздадена на площада и коледна баница с късмети, а всички деца получиха за подарък „Зайо Байо“ от от пернишката фирма за зрънчо Сани Конс.

А късметът на Перник от коледната баница, който кмета Вяра Церовска прочете бе:„Да бъде Коледата ни незабравима, а 2018-тата година – неотразима!Да сме здрави, весели, засмени и нека да се сбъднат нашите мечти сега, а в сърцата ни да няма място за тъга.Щастливи да растат децата и късмет да ги следва навред, догодина, доамина!“

Купонът на площада продължи с греяно вино под шатрата на фестивала, който ще продължи четири дни в Перник и с концерт на Ансамбъл „Граовска младост“.