Хлапета заплашили продавачка в Перник с пистолет, заради 55 лева, алкохол, цигари, пури и шоколад

Снимка: Интернет

19-годишен и двама непълнолетни застават пред съда за грабеж.

Престъплението е извършено в края на месец април тази година, когато неизвестни нахлули в магазин за алкохол и цигари на ул. „Кракра“ в областния град. Момчетата заплашили продавачката с огнестрелно оръжие и откраднали 55 лева в брой, алкохол, цигари и пури и шоколадови изделия.

Служители от Първо РУ – Перник започнали разследване. В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия били установени извършителите. Оказало се, че това са 19-годишният А.Б. и 15-годишният му брат, както и още едно момче на 15 години, всички от гр. Перник. Тримата са привлечени като обвиняеми и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

43-годишен ще бъде съден за управление на автомобил без книжка.

На 24 ноември тази година, в брезнишкото с. Арзан бил проверен лек автомобил Сеат „Ибиза“, управляван от 43-годишният Б.В. от врачанско село. Органите на реда установили, че шофира автомобила в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и работата по случая продължава.

Перничанин и двама радомирци са задържани за притежаване на голямо количество наркотични вещества.

20 грама амфетамин и около 2 грама марихуана са конфискувани от 19-годишен перничанин. Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. На ул. „Розова долина“ в областния център спецполицаите проверили 19-годишният К.Р. От него били иззети 20 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на амфетамин и около 2 грама суха зелена листна маса – марихуана. Младежът бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Вчера, около 22,30 ч., служители на РУ – Радомир проверили лек автомобил Фолксваген „Голф“, шофиран от местния жител В.Д./30 г./ и пасажер 29-годишният Д.А. Органите на реда намерили в автомобила и шофьора топчета, съдържащи суха зелена листна маса и пакетче с бяло прахообразно вещество. Направеният полеви тест показал, че това са марихуана с тегло около 30 грама и доза амфетамин. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска мярка.

По двата случая са започнати бързи производства.