Родолюбци от Перник се обединиха в движение, начело с младия Мартин Лаков, който спря АКТА

Родолюбци се събраха в нова неправителствена организация в Перник. Областна структура на Родолюбиво движение „Иван Вазов” бе учредена в миньорския град в събота, 2 декември 2017 г. 

Родолюбиво движение „Иван Вазов”  е неправителствена организация, насърчаваща патриотизма, родолюбието и традиционните български ценности. В националното движение участват изтъкнати общественици, учени, анализатори, както и популярни български журналисти и дейци на културата, които са обединени от разбирането, че българщината се намира в опасност. Нужни са спешни действия за запазване на българския дух, възпитание в родолюбие и борба с информационно-психологическата война, която се води срещу страната.

За координатор на организацията в Перник бе определен младият Мартин Лаков, компютърен специалист в голяма западна компания, който е известен в Перник като организатор на протестите срещу АКТА (Търговско споразумение за борба с фалшифицирането), което европейските институции се видяха принудени да оттеглят под силния граждански натиск.

Специално за мероприятието в Перник пристигнаха председателят на сдружението – изтъкнатият международен анализатор Боян Чуков, както и политологът доцент Валентин Вацев и главният редактор на сайта „Поглед.инфо” Румен Петков. Тримата участваха в дискусия на тема “България в променящия се свят”, в рамките на която разясниха пред перничани някои от сериозните рискове за националната сигурност, за които не се говори достатъчно в публичното пространство.

Според тях са налице сериозни опити за силово налагане на чужд за България светоглед и един изкривен морал, който подкопава самите основи на българската държавност. Едно от решенията на този проблем е обединяване на патриотично настроените българи в автентични граждански организации, които не са спонсорирани отвън.

В дискусията оживено се включиха млади перничани, представители на различни местни сдружения и общественици от Перник.

Членове на организацията могат да бъдат всички пълнолетни български граждани без разлика от тяхната политическа принадлежност, които споделят ценностите на родолюбието.