Наркопласьор го загази: пернишки ченгета го сгащиха с голямо количество марихуана. Мещичанин отива на съд заради удар с тръба

Криминално проявен е задържан с голямо количество марихуана.

Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите задържали 36-годишният Д.Р. с постоянен адрес столицата. От него са иззети около 32 грама суха зелена листна маса, която при направения полеви тест е реагирала на марихуана. Мъжът е познат с притежаване и разпространение на наркотични вещества. За подобно престъпление е осъждан с влязла в сила присъда.  Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

32-годишен е задържан за шофиране на автомобил без книжка.

Около 13,00 ч. вчера, на ул. „Ю. Гагарин“, в пернишкия кв. „Изток“ бил проверен лек автомобил Форд „Ескорт“, шофиран от 32-годишният Д.П. от областния град. Органите на реда установили, че мъжът кара автомобила в срока на наказанието му по административен ред – отнето свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е бързо производство.

Перничанин застава пред правосъдието за шофиране на автомобил след употребата на наркотици.

На 18 ноември, в пернишкия кв. Изток“ бил проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 25-годишният К.В. При изпробването му с техническо средство за наркотици било установено, че е употребил марихуана. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „Б“, ал. 3 от НК. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Жител на пернишкото с. Мещица ще бъде съден за нанасяне на средна телесна повреда.

Престъплението е извършено в края на месец април тази година, когато 43-годишният В.И. нанесъл удари с тръба на свой опонент. Пострадалият получил контузия в областта на лявата предмишница. В.И.е привлечен като обвиняем по чл. 129, ал. 2 от НК. Взета му е мярка за неотклонение „подписка“. При доказване на вината му го заплашва наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.