БРАВО, ДОБРИ ХОРА! След статията в ZaPernik.com десетки се обадиха на бедното семейство от Габровдол! Те вече имат печка, но молят за дърва, храна и топли дрехи

Както вече писахме мъж и жена от земенското село Габровдол живеят в нечовешки условия, разказва пред ZaPernik.com техен познат и отправи апел към перничани за помощ.

След публикацията в сайта ни, състрадателни хора постоянно звъняли на телефона на семейството с желание да помогнат с каквото могат. Но от десетките хора, които са се обадили, малко са удържали на обещанието си за реална помощ и са донесли неща от първа необходимост, пише отново Валентин до ZaPernik.com.

„Ако нямате желание и възможност да помогнете на хора изпаднали в беда по добре не давайте празни обещания и надежди, че живота е коварен и както те днес са в това състояние така може утре Вие да попаднете на тяхното положение“, пише Валентин.

Той уточнява, че още едно семейство, което се е обадило след публикацията ни е докарало на бедното семейство печка за отопление и хранителни продукти поне за около 100лв. 

Семейството е възхитено от техния жест и просто нямат думи!

По думите на мъжа вече имат печки но молят, ако някой има възможност да им помогне с дърва за
огрев, въглища, топли дрехи и някаква парична сума с която да покрият разходите за ток, вода, кабелна и други от първа необходимост, призовава още приятелят на семейството.

Припомняме, че 49-годишният мъж е претърпял операция на тумор с последваща химиотерапия. Освидетелстван е от ТЕЛК  с трета група инвалидност. Заедно със съпругата си той преживява с пенсия от 170лв. Търсят си работа, но досега без успех. Жената е икономист по образование, а мъжът е завършил Металургията в Мошино.

В момента семейството обитава къща в Габровдол, на която покривът тече, паднала е част от мазилката.

Нека да помогнем на това семейство с дърва, въглища, печка, храна, за да не бъдат на студено през настъпващата зима и да не усещат глад и студ! Умоляваме всички читатели на този сайт, който с каквото може да помогне, да заделят от себе си и да помогнат на това семейство! Нека да посрещнат Коледа и Нова година в един топъл и уютен дом! Предварително благодарим на всички за протегнатата ръка, пише Валентин.

Телефонът, на който можете да се свържете със семейството е : 0884930830