Това е жената, която направи този невероятен Ден на града за всички перничани!

Това е жената – организатор и главен „виновник“ за днешния невероятен празник на град Перник, научи ZaPernik.com.

Севдалина Ковачева е зам.кмет по културата в Община Перник, смело можем да я определим като „вносен кмет“, защото пътува всяка сутрин от жълтите павета на София до Перник, за да направи града ни по-живо място.

И засега и се получава!

Нейна бе и идеята за цветните букви PERNIK, които само за 48 часа станаха любими на перничани. Стотици са селфитата направени пред тях, още с поставянето им.

Нейна е и концепцията по цялостното провеждане на празника за Деня на града. И резултатът е налице: Още в 12 часа на обяд площад „Кракра“ бе препълнен с хора, а празничната програма не спря цял ден.

Виждате на тази снимка посред бял ден множеството перничани на площад „Кракра“. Красота!

На Севдалина Ковачева бе и концепцията за музикалните звезди тази вечер, с която вижда се уцели десет точки. На сцената има любимци както на тийнейджърите (Тита и Криско), така и на по-големите (Група Сигнал). Уважени са  феновете на рок музиката (Николета Станойкова), така и за феновете на поп музиката и народната музика (Ива Давидова).  А за феновете на попфолка и сръбската музика от утре започва и безплатната програма на фестивала „Перник Мези“. Тази година за първи път екипа на Община Перник започна да прави и живи излъчвания във Фейсбук от различните празнични събития, за да могат и перничани, които не присъстват на тях да зърнат от празничната програма на града.

Въобще, когато човек си разбира от работата нещата се случват и са видими.

Когато Севдалина Ковачева бе назначена на поста зам.кмет на Община Перник от нея се очакваше точно това – да внесе модерното и иновативното в иначе позаспалия тогава културен живот на Перник.

И въпреки, че самата тя не е перничанка, Севдалина направи така, че перничани получиха по-хубав празник за града си от столичани. Факт!