Разбиха Трънското ждрело

Покъртителна гледка на трънското Ждрело: Вандали вилняха в парка, счупиха на трески беседката. А крави „играят“ на детската площадка

Паркът на Ждрелото на река Ерма стана акт на поредната вандалска проява. Този път е счупена информационна табела и са поломени беседки, лампи и кошчета за боклук, пише брезнишкият сайт Zapadno.com.

Нанесените щети са за около 500 лева, а охранителните камери не са успели да засекат вандалите. Сградата на информационния център към парка се охранява със СОТ. Община Трън има идея камерите на парка да бъдат включени в системата на СОТ-аджийската фирма, за да може да се осигури по-добра охрана. Към момента от общинската администрация нямат ресурс за назначаване на охранител на туристическия обект. Това каза ВриД кмет на Община Трън Цветислава Цветкова.

Не за първи път вандали вилнеят в парка на Ждрелото. Според хора, които живеят в района на природната забележителност проявите се извършват от група местни момчета, които идват нощем в района и става страшно.

Според запознати със състоянието на обекта той трябва да бъде ограден и да се сложи охрана. Така вандалските прояви ще се спрат, както и набезите от селскостопански животни, които често се изхождат на парка.

Междувременно две крави свободно пасяха и цапаха детските съоръжения с изпражнения. Бариерата към парка също беше счупена на две части, но не се знае дали това е станало при последното произшествие.

Бутилка с бира пък беше поставена на една от масите в близост до нанесените щети. Вероятно тя е останала от вандалите.

Снимки: Zapadno.com