Още един удар на полицията в квартал „Рудничар“: 62-годишна перничанка върти бизнес с килограм и половина нелегален тютюн

Снимка: Илюстративна

Служители на сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘  при ОДМВР Перник иззеха килограм и половина тютюн  без акцизен бандерол на МФ на Р България.

           На 23.06.2017 г. в хода на специализирана полицейска операция  по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол на територията на град Перник, органите на реда проверили  имот в квартал ‘’Рудничар‘‘, стопанисван от 62 – годишна перничанка.  Намерен и иззет  по надлежния ред е 1,5 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван в близо находящ се търговски обект. Работата по случая продължава сектор ‘’Противодействие на икономическата престъпност‘‘ при ОДМВР Перник.

Бързо производство за шофиране на мотоциклет без регистрационни номера  е започнато от служители на 02 РУ Перник .

Вчера следобед, около 18,00 ч., в с. Драгичево, на ул. „Кракра“ бил проверен мотоциклет „Хонда“, управляван от 25-годишнят Й. С. от с. Кладница. Униформените установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред и е без табели. Й. С. е задържан за 24 часа с полицейска заповед, а мотора е иззет.  Работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.