Може би това дете от Перник е следващия Кристиано Роналдо?!

Ръководството на Община Перник се надява в Перник да се появи новия Кристиано Роналдо

Само преди два дни, кметът на Перник Вяра Церовска откри чисто нова спортна площадка в кв. „Твърди ливади“. От както е открито, спортната площадка не спира да е пълна с играещи деца. „Не сме вярвали, че в квартала има толкова млади хора“, изумени са живущите там.

Днес, сряда кметицата на най-фалиралия от десетилетие град в България продължава да открива нови спортни площадки за младите перничани. Защото има цел – да изкара децата и младежите навън и да ги мотивира да спортуват повече, вместо да седят у дома пред телефоните си.

Кампанията на кмета на Община Перник :“Повече игри в навън, по-малко в телефона“ е истински хит сред младите в Перник.

Младият заместник-кмет по спорта Денислав Захариев е щастлив от резултатите. „Няма по-хубава гледка от препълнените с млади хора спортни терени. Те са основа, която ще даде резултати в бъдеще. Възможно е до нас в момента да изгради следващия Кристиано Роналдо„, пожела той.

Госпожо Церовска, това, което правите за младите в Перник е много хубаво„, каза 18-годишния Марио, който днес бе сред първите, които ще започнат да ритат футбол на новото игрище.

Спортната площадка е близо до 8-мо училище и съвсем не е първата, която Общината прави за спортната активност на перничани. „Спортът е здраве. Аз съм лекар и знам това. Много обичам децата и колкото и малко пари да има в Община Перник, ще ги даваме за тяхното здраве. Всичко, което искам да виждам в Перник сте вие – здрави, млади и щастливи хора„, каза пред ZaPernik.com кметът Вяра Церовска.