ПОВЕЧЕ ИГРИ НАВЪН, ПО-МАЛКО В ТЕЛЕФОНА! Кметицата Вяра Церовска откри 7-мо игрище от кампанията й! Родителят Георги Гаджов: Доведох сина ми да си играе с приятелчета и съм безкрайно щастлив, има специална мрежа на самия таван, за да не излизат топките. Мисля че се направи нещо много хубаво и полезно в кв. „Изток“, защото има много деца. Досега нямаше къде така свободно да се забавляват и винаги като родител съм се притеснявал

Кметът Вяра Церовска се раздава максимално за децата на Перник
Кметът Вяра Церовска се раздава максимално за децата на Перник


Жителите на пернишкия квартал  „Изток“ изказаха специална благодарност  на кмета Вяра Церовска и нейния екип за новото спортно игрище, което отвори врати днес. Теренът беше веднага изпробван от малките жители на града, които показаха завидни футболни умения .

 

Доведох сина ми да си играе с неговите приятелчета и съм безкрайно щастлив, че игрището вече е ремонтирано и има специална мрежа на самия таван, за да не излизат топките. Мисля че се направи нещо много хубаво и полезно за тази част на квартала, защото има много деца. Досега нямаше къде така свободно да се забавляват и винаги като родител съм се притеснявал“, сподели Георги Гаджов.

Ключовете от новото спортно съоръжение бяха символично връчени на неговия стопанин – кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов от шефа на строителната фирма Таня Каменова, която подари и топка малките спортисти.

Това ни е седмата завършена  спортна площадка. Стойността й е 39 хиляди лева без ДДС , защото размерите са по-малки от другите – 16 на 26 метра. Инициативата е част от нашата кампания „Повече игри на вън , по-малко игри в телефона“ . Радваме се, че децата ще имат свободно място, в което да играят. Стараем се  да правим по- съвременен облика на Перник  и се надявам да успеем“, сподели кметът Вяра Церовска  и допълни, че предстои откриването и на стрийт фитнес площадка, отново  в кв. „Изток“ и нови спортни площадки в Градския парк и в Осмо училище „Кракра Пернишки“ .

Тази площадка беше занемарена през годините, а сега виждаме едно съвременно игрище.  Дълги години беше  обрасла в трева и не се използваше за нищо, общо взето се разхождаха кучета“, сподели кметът на „Изток“ Емил Костадинов, който заедно със зам.-кмета Владислав Караилиев се включиха във футболната игра с малчуганите.
   
На откриването присъстваха още зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят на Общината Радослава Манова и главният инженер Богомил Алексов.