Внимавайте, перничани! Мним глухоням събира дарения по хипермаркетите

Пазете се, перничани! Измамник вършее из хипермаркетите в Перник и обира парите на хората. Мъжът се преструва на глухоням и иска дарение от лековерните клиенти. Ето какво разказа пред zaPernik.com измамена:

„Влязох в хипермаркет Лидл и докато избирах продукти, един мъж ме потупа по рамото и набързо ми пъхна в ръцете някакъв лист и химикалка. Помислих, че събира подписка. На листчето пишеше нещо като, че се събипат подписи за създаване на асоциация или нещо подобно за хората с увреден слух. Имаше графи с подпис, пощенски код, град и ….сума за дарение с попълнени колонки по 20 лева. Отгоре бе поставено логото на ЕС, ако не се лъжа. Аз се насметох и в объркването си му дадох 5 лева, толкова имах. Тогава той, уж беше глухоням, а проговори за 20 лева. Аз тотално объркана, му казах,че нямам и той изчезна за секунди. Малко по-късно се пробва с измамата си с един мъж,който му отказал да даде пари. И тъкмо баламосваше една жена, която търсеше пари в портмонето, аз се намесих и казах в лицето му, че е измамник. При което мъжът избяга. По късно разбрах, че подобно е мамел и клиенти на БИЛЛА.

Искам да предупредя хората,не се подлъгвайте като мен! За дарение се искат вашите имена и много по сериозна документация.

Обръщам се чрез сайта на Перник и към полицията да се самосезира и да залови този мъж. Благодаря ви“.