Още подробности около намереното мъртво бебе в кв. Тева

Дни преди Богородица, в Перник намериха изхвърлено бебе. Телцето е намерено вечерта, около 20:00ч. в междублоково пространство в кв. Тева. Бебето е било износено момченце, на вид бяло, вече мъртво. Тепърва ще се установява дали е мъртвородено или е починало след като си е поело въздух. Но едно е сигурно: детето не е родено в болницата, а някъде, вероятно в домашни условия. 

Полицията откри и майката – 20-годишна жена, а телцето на бебето е откарано за аутопсия.

По сведения на живеещи в квартала, момичето е от бл.4 в кв. Тева, неомъжена, живеела е с майка си, баба си и сестра си. Бабата работила в сериозна фирма, а майка й също работела в София, коментират запознати в социалната мрежа.

Жестокост, страх, безисходица, безчувственост, бягство от отговорност – никой все още не знае каква е причината новороденото бебе да бъде родено в тайна и изхвърлено. Коментарите обаче за постъпката са крайни, някои дори призовават и към линч .

„Аз наистина не мога да намеря думи.. Това е жестоко! Това никое животно не го причинява на детето си..“, коментира една от потресените майки във фейсгрупата на квартал Тева.

Някои припомнят, че преди години именно в кв. Тева бе намерено трупче на бебе, завито в одеало и хвърлено в контейнер.

Полицията и прокуратора работят по случая с новороденото дете. Перник очаква резултати!