УЖАС! Невиждана смрад и разлагащи се трупове на пернишките гробища

Невиждана смрад на разлагащи се трупове се носи на пернишките гробища. Мъртво куче се разлага на 30-градусовите жеги в близост до гробовете и няма кой да го прибере, пише до ZaPernik.com перничанка. В тоалетната на гробищата също имало трупове на кучета, според служителка.

Илияна Миленова отишла на гроба на брат си, но заварила остра миризма на мърша и полуразложено куче в близките храсти. Какъв обаче бил отговора на служителите? Вижте в нейния разказ:

„На 12.08.2017 г. в 11 ч. бях в Гробищния парк, на алеята пред сградата за поклонения, алея 16 се намира гробът на брат ми и останах стъписана от невероятната смрад на мърша, която се носи из цялата алея. През един гроб от този на брат ми имаше почти разложено починало куче….В тези температури и на това място…. не е редно случващото се. Говорих с техническото лице и ми отвърна, че никой от служителите не искал да го махне, което е …пълен абсурд. От 11 години всяка събота съм там, зимата е ледена пързалка, есента е езеро, но върха е лятото да припадаш от … мърша! Не искам да хвърлям обвинения към никого, просто да се обърне внимание на проблема с размножаването на кучетата там, да не се хвърлят, буквално казано там и най-вече в такива случаи да бъдат отстранявани от там. Служителката потвърди, че и в тоалетната има трупове на кучета. Обръщам се главно към Директора на Обредни дейности, за решение. Приемете, че близките ни не заслужават разложени трупове на животни да бъдат върху им“, пише до ZaPernik.com Илияна Миленова.