След като НИТО ЕДИН от колегите на Румяна Гьорева от ГЕРБ не я защити, НИТО ЕДИН не каза добра дума за нея, подкрепа дойде от далечен Бургас и депутата Тома Биков!

Тома Биков

След като НИТО ЕДИН от колегите на станала скандално известна с частната си градина общинска съветничка Румяна Гьорева не я защити, повтаряме НИТО ЕДИН не каза НИТО ЕДНА добра дума за нея, дойде най-неочаквана защита към Гьорева от… далечен Бургас.

Народният представител Тома Биков отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова, която поиска оставката на общинскя съветник от Перник Румяна Гьорева.

Ето какво каза Биков на 400 километра от Перник по повод пернишкия мегаскандал с детските градини:

„Нямахме намерение да занимаваме и публиката с политически скандали, но за съжаление наглостта и нахалството нямат почивен ден. Това, което се случва през последните два дни, свързано с Корнелия Нинова и БСП, като декларации и пресконференции, минава всякави граници. Става въпрос за т.нар. „скандал“ с детските градини в Перник. БСП се опитва да го превърне в национална новина, без да е особено значим. БСП управляваха Перник през няколко мандата и през 2015 година общината фалира. По тази причина детски градини не са правени, нито ремонти. Това, което нарича г-жа Нинова „голям скандал” е едно нищо!”, смята Биков.

Скандалната ГЕРБ-ерка Румяна Гьорева взриви България

Според него жителите на Перник не са ощетени от този казус, защото реално инвеститорът е върнал напълно обновено и модерно крило на детската градина на общината, гарантира Биков.

„По важните въпроси обаче са участието на БСП в тази ситуация. Те не са били в залата на ОбС Перник, когато се е гласувало това публично-частно партньорство. Но това е нещо обичайно за БСП. В парламента помним как предложиха Закон за децата с увреждания, бяха довели майките в парламента, а когато трябваше да се гласува бяха 35 човека от 80. Иначе говореха много хубаво, патетично. Същото са направили и в Перник, където само 3-а човека са били в зала”, припомни Биков и засегна друга тема, по която той е основен говорител – пловдивският депутат от БСП Манол Генов, който е обвиняем за купуване на гласове.

„Когато морализаторстват за „толкова” големи проблеми като едното крило на детската градина в Перник, би трябвало да се скандализират и от ситуации в тяхната партия. В БСП все още съществува един депутат – Манол Генов. Няма да спрем да повтаряме това име, докато БСП не се разграничи от него и не го изключи от групата си. Не вярвам да успеят да го накарат да напусне парламента, така, както ние направихме с наши народни представители, но поне да го изключат”, призова Биков.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че Манол Генов е разговарял с осъден затворник, търсил е съдействие за покупка на гласове в ромската махала в Асеновград. „И тези хора да излизат и да казват: Борим се срещу паралелната държава! Това е цинично”, допълни още Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че практиката на партията му била да оттегля дори и при най-малки съмнения депутатите си или членовете на изпълнителната власт. Същото се случило с Живко Мартинов, прословутият депутат със суджуците от Добрич. „Впрочем – суджуците са много по-малко нещо от това, което те(БСП и Манол Генов, б.а.) са правили в Асеновград”, отсече Тома Биков.