Опитаха се да оберат банкомат в кв. Изток тази нощ, но удариха на камък

Опит за кражба от банкомат е предотвратен от служители на полицията и частна охранителна фирма.

Сигналът за престъплението е подаден тази нощ, около 03, 43 ч. на тел. 112. Частните гардове съобщили, че неизвестни направили опит да разбият и ограбят банкомат, намиращ се в банка в пернишкия кв. „Изток“. Била разбита входната врата на помещението, водещо към машината за пари, но устройството останало непокътнато и не е откраднат и лев. По първоначални данни извършителите са били с автомобил и след неуспеха са се оттеглили в неизвестна посока. Направен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяването им.

Образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Кражба от апартамент е извършена в Перник.

Вчера, в Първо РУ бил подаден сигнал от 38-годишен мъж, че е ограбен апартамента му и това е станало в периода 03-07 август. По данни на потърпевшия жилището било отключено и липсвали златни накити и четири паспорта, собственост на семейството му. Извършен е оглед на имота.

Започнато е досъдебно производство.

Мъж, шофирал автомобил без регистрационни номера е задържан в Радомир.

Престъплението е извършено вчера, когато в радомирското с. Гълъбник бил спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от перничанина И.С./46 г./ Органите на реда установили, че колата е без табели и не е регистрирана по надлежния ред. Мерцедесът е иззет, а 46-годишният мъж е задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Започнато е бързо производство.