Бившият кмет на кв. Изток Ивайло Иванов скочи срещу намерението за нова „Синя зона“ в Перник и разкри тайни от провеждането на старата

Вчера, сайтът ZaPernik.com обяви, че община Перник има желание да постави отново „Синя зона“ за паркиране в Перник. Намеренията са тя да започне през месец октомври 2017г. Припомнете си от тук.

Време е за дебат. Първи срещу „Синята зона“ се включи бившия кмет на кв. Изток Ивайло Иванов, който наскоро се върна от екскурзия във Венеция.

Въвеждането на „Синя зона” в постепенно обезлюдяващ се град, без никакъв проблем с недостиг на места за паркиране има една единствена цел – да се измъкват пари от шофьорите със заблудата, че в Общината ще влизат някакви средства.

Какъв беше финансовият резултат от предишния опит за въвеждане на „Синя зона” – ОТРИЦАТЕЛЕН, т.е. парите от талончетата не успяваха да покрият дори заплатите на контрольорите.

Защо се ставаше така? – за да изработи заплатата и осигуровките си един контрольор трябва да продаде поне 50 талончета дневно, след което почтено да отчете всичко до стотинка, което разбира се никога не се случваше.

Кое се е променило, че да очакваме сега да бъде по-различно от тогава? Не се е променил нито манталитета на потенциалните контрольори, нито се е променил административния капацитет на общинската администрация, призвана да контролира процеса.

Нова „Синя зона” в Перник ще създаде хаос по улиците и недоволство сред хората, без това да има съществен ефект върху финансите на Общината. Осъзнайте се!

[poll id=“23″]