СКАНДАЛ! Босове на „Стомана“ и синдикални лидери звънели на Корнелия Нинова да озапти пернишкия си депутат  Станката, който иска по-високи заплати за работещите

Корнелия Нинова получавала обаждания с молба Станката да не се занимава със заплатите на пернишките работници

Босове от фирма „Стомана“ и местни синдикални лидери са звънели на лидера на БСП Корнелия Нинова, за да се опитат да я накарат да озапти пернишкия депутат Станислав Владимиров, който поде кампания в защита на пернишките работници и поиска по-голямо заплащане и по-добри условия на труд за тях. Това съобщи за zaPernik.com депутата Станислав Владимиров – Станката, потърсен да коментира какво стана с каузата му за работниците.

„Звънели са на Корнелия Нинова с надеждата да не се занимавам с тях. Аз не се занимавам с тях, а с работниците. Ние сме лява партия, защитаваме интересите на работниците. Мисля, че в 2017г. е нормално работниците да получават достойно възнаграждение за тежкия си труд и по-добри условия за работа. Жалко, че синдикатите, вместо да защитават работника, припяват в песента на работодателя. Но аз няма да предам хората на Перник“, каза Станката.

„Няма да забравя как при починал техен колега, синдикатите в Перник се опитаха да се забрави случая, което е нечовешко“, каза Станката.

„Корнелия Нинова е железен характер, не се поддава на такива опити. Тя ми каза да не отстъпвам в никакъв случай „, каза Станислав Владимиров на въпрос как е реагирала лидерката на БСП след обажданията от бизнесмени.

Според Станислав Владимиров – Станката пернишкия работник плаща със здравето, нервите си и разбити семейства печалбите на големите коорпорации.

„Стомана“ имат милиони левове безумни разходи. Аз съм икономист, трудно могат да ме залъжат с това. Да си правят счетоводните врътки, но работниците – перничаните трябва да получват повече пари и условия за труда си. Видяхте колко смъртни случаи имаме само тази година в пернишки предприятия, ще вземаме ли още жертви или ще се стегнем и ще живеем и работим по-добре“, пита депутата.

„Стомана ми се похвалиха, че работят толкова много, както никога досега и поеха ангажимент, че ще вдигат работната заплата“, казва Владимиров.

„Припомням, че досега Стомана само ни лъжат, че ще финансират и обществено-спортни клубове. Аз не съм чул да са направили нищо такова след нашата среща, на която поеха ангажимент“, казва Станката.

„А на синдикатите ще им кажа следното: Тяхна работа е не да защитават работодателите, а работниците. И винаги съм се чудил кой събира наемите от Синдикалния дом и къде отиват парите. Не е ли време да се разбере“, бесен е рейтинговия пернишки депутат.