Съборът на кв. Мошино отново се представи феноменално! Двама евродепутати кацнаха от Брюксел, за да се веселят с перничани! Кметицата Вяра Церовска се кефи яко: Щастлива съм, когато виждам новите санирани блокове в квартал „Изток“, правим постоянно детски и спортни площадки

По стара традиция на 2 август- Илинден, пернишкият квартал „Мошино“ отново стана арена на настроението, усмивките и забавлението. Горещините не попречиха на стотици перничани и гости на града да се забавляват празничната програма пред НЧ „Съзнение“ и Младежкия дом.
Музика, танци и шарени сергии изпъстриха целия ден.

На празничното веселие присъстваха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният екип, народният представител д-р Александър Александров, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и Андрей Новаков, общински съветници от ПП ГЕРБ.

Специално приветствено слово към жители и гости на празника отправи кметът на „Изток“ инж. Емил Костадинов.

За мен е удоволствие да ви поздравя по случай празникa на „Мошино“. Ден, в който засвидетелстваме своята почит към историята и традициите, съхранили родовата ни памет и националната ни идентичност“, сподели инж. Костадинов. Той с гордост заяви, че тази година Кметство „Изток“ навършва 30 години от създаването си.

На този светъл християнски празник пожелавам на вас и семействата ви здраве, успехи и празнично настроение. Желая ви вяра, устрем, упоритост и единство, за да може да се гордеем с квартала, в който живеем! Защото всички заслужаваме едно по-добро бъдеще“, каза още кметът на „Изток“.

Жителите и гостите на празника бяха поздравени и от кмета на Община Перник Вяра Церовска.

За мен е чест и радост да бъда тук сред вас на този хубав празник, който  мошинци честват цели 178 години. Това е един от най-хубавите и млади квартали в Перник и заслужава много внимание. Ние работим постоянно, за да има по-добра инфраструктура, за да има детски и спортни площадки,  кътове за отдих за  малки и големи. Щастлива съм, когато виждам новите санирани блокове в квартал „Изток“. Вярвам, че с общи усилия ще постигнем много успехи и ще можем с гордост да заявим, че нашият град е най-хубав“, сподели кметът Вяра Церовска.

Празничната програма продължи изпълнения на славя на народната музика Валерия Момчилова и поп-фолк певицата Яница.