Екшън в кв. Мошино: Наркоман успя да избяга от полицията при проверка

Снимка: БГНЕС

 

Криминално проявен успял да избяга от полицията след проверка и изхвърлени от него наркотични вещества.

Екшънът се разиграл вчера, около 10, 30 ч., в района на пернишкия кв. „Мошино“. Криминалисти проверили 20-годишният С.В. При вида на полицаите момчето изхвърлило найлоново топче, съдържащо суха зелена листна маса и успяло да избяга, скривайки се в жилищен блок. При направения полеви тест, веществото реагирало на марихуана. С.В. е криминално проявен, познат с наркотични вещества и кражби. Обявен е за местно издирване.

Започнато е досъдебно производство.

22-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Вчера, служители на Второ РУ проверили 22-годишният Н.Л. от областния град. Това се случило до жилищен блок на ул. „Ю. Гагарин“. От младежа е иззето пликче, съдържащо суха зелена листна маса, реагирала на канабис при направения наркотест. Н.Л. е задържан за 24 часа с полицейска мярка.

И ОЩЕ ПОЛИЦЕЙСКИ НОВИНИ:

 

Започнато е бързо производство.

Две бързи производства са започнати от служители на Второ РУ – Перник.

43-годишен перничанин е шофирал автомобила си пиян.

Около 15, 30 ч. вчера, на ул. „Йордан Благоев“ бил проверен лек автомобил „Крайслер Воаяджер“, управляван от А.Л./43 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 63 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.  

 

52-годишен ще отговаря за управление на автомобил без книжка.

Т.Й. бил проверен снощи, около 22, 40 ч., на ул. „Лом“ в пернишкия кв. „Изток“. Органите на реда установили, че шофира „Фолксваген голф“ в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.

Работата по документиране на двата случая продължава.

Столичанин застава пред съда за шофиране на мотоциклет без регистрационни номера.

На 29 юли тази година, в гр. Трън, на ул. „Бор“ бил проверен мотоциклет „Хонда“, управляван от 31-годишнят В.П. от гр. София. Униформените установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред и е без табели. В.П. е привлечен като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Трън.