В „Стомана” ври и кипи! Ще има ли увеличение на заплатите, както поиска депутата Станката или гърците ще си запушат ушите? Работници жужат за възможни протести: Работим на пълни обороти, кога заплатите ще ни станат европейски?

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

В завод „Стомана” ври и кипи след срещата от 5 май, в която народния представител Станислав Владимиров – Станката поиска увеличение на заплатите за работниците и очаква от ръководството от завода да има повече социална ангажираност в Перник.

Ще помагам на бизнеса, но за мен по-важни са работниците, техните права и заплати”, обяви народния представител от БСП Станислав Владимиров – Станката, който първото нещо, което направи като депутат е да се опита да убеди ръководството на фирмата, че перничани заслужават по-добро възнаграждение.

Работниците жужукат помежду си възможности за организиране на протести, ако ръководството на „Стомана” си затвори очите и ушите, опитвайки се да се направи на ударено след срещата миналата седмица. „Последната година ври от работа. ТИРове влизат и излизат нонстоп от завода, искаме европейско заплащане„, негодуват работници.

Гръцкото ръководство каза, че ще преразгледа приходите и печалбите си и ще помисли да вдигне заплащането.

Очаквам да подпомагате няколко спортни клуба, културни инициативи, а не само да си замитаме очите“, казал Станката на инфарктната среща миналата седмица в „Стомана“, на която активно участие взе и депутата Любомир Бонев.

Очаквайте в zaPernik.com горещи информации от голямото пернишко предприятие!