ШОК! Гръцко сиртаки върху главите на босовете на металургичния гигант Стомана

76
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Днес в пернишкия металургичен гигант Стомана е било страшно, издават източници на ZaPernik.com.

Изненадваща визита на пернишкия депутат Станислав Владимиров -Станката е изправила косите на гръцките собственици на завода.

На инфарктна среща депутатът е поискал увеличение на заплатите на работниците. Първоначално чорбаджиите са гледали като извънземни и не са знаели какво става. В последствие са обещали предоговаряне на колективния трудов договор и повишаване на заплатите на работниците в завода.

Народният представител Владимиров е поискал Стомана да финансира повече обществени каузи в Перник. От ръководството на предприятието са се опитали да му обяснят, че и сега помагали на града, но Владимиров ги контрирал, че е несериозно толкова голямо предприятие да има символичен обществен ангажимент към града.

„Очаквам да подпомагате няколко спортни клуба, културни инициативи, а не само да си замитаме очите“, казал Станката.

Източници на ZaPernik от Стомана издават, че гръцките собственици са били шокирани след срещата. Те се опитвали да омилостиват депутата с ПР филм за Стомана, на което той не се трогнал много.

По средата на разговора един от директорите се опитал да смени темата за повишаване на заплатите на работниците с фразата „свършихме ли с темата за заплатите?“ Но това още повече взривило разговора.

В крайна сметка гърците клекнали и обещали увеличение на заплатите на работниците си.

Be the first to comment

Leave a Reply