Панорама на средните училища в Перник – 11 гимназии и Център за кариерно развитие се представят пред учениците

На 25 и 26 април в Младежки дом – Мошино, от 10.00 ч. до 17.00ч., ще се проведе традиционната “Панорама на средните училища в област Перник”. На 18-то по ред изложение в дома ще има представители на 11 профилирани и професионални гимназии с прием на ученици след завършен VІІ и VІІІ клас за учебната 2017/ 2018 година, включително и Ученическо общежтие.

Събитието, организирано в партньорство с Регионално управление на образованието – Перник, ще бъде официално открито на 25 април от 9.30ч. В него ще вземе участие Центърът за кариерно ориентиране, който работи по Проект BG05M20P001-2.001-0001 „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Консултантите ще презентират своята дейност за по-добра връзка между образовате лната система и пазара на труда, за информиран и мотивиран избор на младите хора, и ще проведат интерактивни упражнения, дискусии с ученици и родители по теми, свързани с избора на образование. Всяко средно училище ще представи своя прием и негови представители ще се срещнат с ученици от основните училища.

Кандидат-гимназистите и техните родители ще получат актуална информация за профили, специалности и професии, ред и условия за кандидатстване, предлагано обучение, организирани клубни дейности, разработени училищни проекти и възможности за професионална реализация.

Всеки, който се интересува от предстоящия прием, начин на кандидатстване и търси подходящо училище за продължаване на образованието си, е добре дошъл на Панорамата.

Be the first to comment

Leave a Reply