Какво се случи за пъви път след Великден „на Канала“ в кв. Изток?

Празничен концерт под мотото „Хубав ден Великден” събра малки и големи на Центъра за отдих на открито „На канала”, в пернишкия квартал. „Изток”. Веселието беше организирано от Кметството и Районен младежки дом „Мошино”. На празника присъства заместник-кметът на Община Перник Денислав Захариев и кметът на кв. „Изток” Емил Костадинов, които се насладиха на прекрасните изпълнения на талантливите момичета и момчета, участващи в програмата..
По стара българска традиция и тази година след дългата зима за първи път се играят хора. Певците и танцьорите от школите на ансамбъл „Граово“ вдигнаха градуса на настроението с невероятните си изпълнения, а малчуганите от ДГ „Българче“ запознаха публиката с ритуалите на празника.
„Великден е един от най-почитаните християнски празници. На него за първи път след дългата зима се играят хора на мегдана. Този празник ни прави по-добри, по-сплотени и по-смирени. Бъдете живи и здрави, и се веселете”. С тези думи се обърна към участниците и публиката водещата на празничната проява Димитрина Нецова.

Be the first to comment

Leave a Reply