Сръбският Ансамбъл за песни и танци от Враня весели перничани по Великден

Ансамбълът за песни и танци от сръбския град Враня огласи Перник по повод светлите празници, посветени на Христовото възкресение. Цвентният концерт се състоя пред Двореца на културата и на него присъства заместник-кметът Денислав Захариев, който приветства гостите от чужбина. Културната проява се организира за десета поредна година от читалище „Елин Пелин”, с финансовата подкрепа на Общината.

„Не изоставяйте доброто настроение и радостта от светлия празник. Щастливите усмивки нека продължат да греят на лицата ни. Отдайте се на новото начало за още по-голямо благоденствие, успех и щастие”. С тези думи се обърна към гостите и публиката председателят на читалище „Елин Пелин” Йордан Дичев.
Главният художествен ръководител на сръбския ансамбъл Добри Ристич благодари за топлото посрещане на местното управление и запозна публиката с историята и развитието на състава.

Много песни и танци изпълниха вечерта, която беше бурно аплодирана от перничани, които се включиха в ритъма на празничното веселие.

Be the first to comment

Leave a Reply