Нов шеф на Първо РПУ в Перник

Главен инспектор Милен Тасков е новият началник на Първо РУ – Перник.
Със заповед на министърът на вътрешните работи г-н Пламен Узунов за началник на Първо РУ – Перник е определен главен инспектор Милен Тасков. Днес той беше представен пред състава на районното управление от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Иван Зеленков.
Милен Тасков е роден на 19 август 1974 г. Женен е и има трима сина.
В системата на МВР е назначен през месец февруари 2000 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ при Районно полицейско управление – Перник. До месец септември 2005 г. е работил в „Криминална полиция“ на Първо РУ, стигайки до длъжност „инспектор“. От 12 септември 2005 г. е назначен в група „Престъпления срещу личността и собствеността“ на сектор „Криминална полиция“ при Областната дирекция, където е заемал различни длъжности до 01 юли 2011 г. От тази дата до 05 април 2012 г. е отново в Първо РУ – Перник, в сектор „Криминална полиция“ . През месец април 2012 г. е преназначен в Охранителна полиция на РУ – Радомир, където е работил до месец януари 2014 г. От 05 08.2014 г. е назначен за началник на група в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. От месец януари 2016 г. до момента е началник на участък – Ковачевци към РУ – Радомир.
Главен инспектор Тасков е завършил Академията на МВР през 1999 г. със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. Преминал е множество курсове за повишаване на професионалната подготовка.
В обръщението си пред състава на районното управление, старши комисар Зеленков подчерта, че Първо РУ – Перник е най-натовареното звено в областната дирекция и Тасков е изключително добре подготвен за да заеме този пост. „Той е дългогодишен служител в системата на МВР, добре познава Първо РУ – Перник и спецификата на района, което е сериозна предпоставка за справянето му като началник“ допълни директорът на Областната дирекция – Перник.
Досегашният началник на Първо РУ – Перник главен инспектор Аделина Петрова е назначена за началник на РУ – Брезник.

Be the first to comment

Leave a Reply