Прекрасни! Деца на Перник се събраха на благотворителен великденски базар, с песни и танци в подкрепа на болно момче

Великденски благотворителен базар под мотото „Деца помагат на деца” събра перничани в Двореца на културата. Инициативата по традиция беше организирана от възпитаниците на IX-то ОУ „Темелко Ненков”, които бяха изработили пъстри великденски сувенири.
Събраните средства от благородната кауза ще бъдат дарени на 11-годишния Антоан Емилов Александров, който се нуждае от лечение в чужбина. Малкият Антоан е ученик в трети клас, в 10 ОУ „Алеко Константинов”.
Тържеството в подкрепа на Антоан беше уважено и от кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния екип, както и от кмета на кв. „Изток” Емил Костадинов.
В рамките на проявата възпитаниците на детска градина „ Изворче” представиха забавна програма с песни и танци. Те зарадваха гостите с уникални танци и сценки. По големите каки от вокална група „Арлекино” при 10-то ОУ „Алеко Константинов” пък поздравиха гостите с любими песни.
Участниците в инициативата бяха поздравени от директора на Девето училище Марин Никодимов , който сподели, че всичко, което правят е от сърце и душа и пожела на всички много здраве и късмет с наближаването на един от най-светлите християнски празници Великден.

Be the first to comment

Leave a Reply