Посланикът на САЩ посети Перник! Ученици го посрещнаха с перуники и кукер, той им подари енциклопедия да четат американската история

Снимка: БТА

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин се срещна с ученици и учители от Гимназията с преподаване на чужди езици /ГПЧЕ/ „Симеон Радев“ в Перник, предаде БТА.

Ученици от английските паралелки представиха пред госта си историята на гимназията и го запознаха с постиженията на нейните възпитаници.

Те му подариха букет от перуники, защото се смята, че са свързани с произхода на името на Перник. Посланикът получи като дар и сувенир на сурвакар – символ на оценената от ЮНЕСКО местна традиция. Рубин подари на учениците речници на американските идиоми, а на гимназията Американска историческа енциклопедия.

Снимка: БТА

ГПЧЕ „Симеон Радев“ е сред 30 гимназии в страната, които могат да се възползват от държавната американска програмата „Фулбрайт“ за помощник-учители по английски език. Младата преподавателка в ГПЧЕ „Симеон Радев“ Каролайн Мърфи е сред обичаните учители по английски език. Тя активно работи с училищния отбор по дебати, който е редовен участник в състезанията на фондация БЕСТ.

Посланик Рубин се е срещнал сутринта с кмета на общината Вяра Церовска, а следобед ще разговаря с областния управител Васил Михайлов.

Be the first to comment

Leave a Reply