Зам. кметът Караилиев разработва със Световната банка програма за качеството на въздуха в Перник

Заместник-кметът инж. Владислав Караилиев се срещна със специалиста Йън Маклийн и консултанта Васил Златев от Световната банка във връзка с разработване на програма за качеството на атмосферния въздух на Община Перник 2017 – 2021 година.
Разговорът с експертите беше в рамките на влязло в сила споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ и Световната банка в подкрепа управлението на качеството на въздуха. Същите ще подпомогнат МОСВ при определянето обхвата от мерки, отговарящи на изискванията за финансиране на приоритет на ос 5 от Оперативна програма „ Околна среда 2014-2012“.
Владислав Караилиев запозна експертите с основните замърсители на въздуха в Общината и бяха коментирани различни мерки за решаването на проблемите за по-чиста околна среда.
В последния етап на консултантските услуги ще бъде изготвена Национална програма за контрол върху замърсяването на въздуха, в която се планира намаляването на емисиите в атмосферния въздух във всички сектори на икономиката.
В срещата взеха участие още заместник-кметът Севделина Ковачева, секретарят на Общината Радослава Манова, инж. Даниела Мицева – нач. отдел „Инвестиции, екология и озеленяване“ и Анна Милева – старши експерт в отдел „ЕНОП“.

Be the first to comment

Leave a Reply