#Кой назначи половината пернишки депутати?

77
За кого бихте гласували на следващите парламентарни избори?

Каквото и да си мисли простолюдието, в момента изборите са мажоритарни. Резултатите в Перник показват това. Ето – половината от пернишките депутати, които влизат в бъдещия парламент са мажоритарни. Двама от четири мандата. Тези кандидат-депутати бяха назад в партийните листи, но Вашите гласове ги избутаха напред и те са най-гласуваните перничани днес. Но кои са? Как успяха да влезнат в парламента, задава си въпроса ZaPernik.com.


Познавате ли този човек? Виждали ли сте го? Знаете ли името му? Знаете ли да е направил нещо за Перник? С какво го свързвате?

Това е най-мажоритарният кандидат на перничани. Той е номер 1 по преференциален вот в Перник. Има двойно повече преференции от националния политик Красимир Велчев от ГЕРБ, повече от любимеца на перничани – Станислав Владимиров – Станката. Той е новият пернишки депутат, който избута втората от листата на ГЕРБ Ирена Соколова с над 1600 преференции. Беше четвърти в листата на ГЕРБ, но изпреварва по преференции всички. Това е д-р Александър Александров. Любимецът на кметицата на Перник. Нейн голям приятел, по прякор в партийните среди- доктор ПослУШКОв, защото е „Уши, нос, гърло„. Как направи тази магия, при тотално неразпознаваемото и непознато за широката аудитория име, града мълчи.

Познавате ли този човек? Виждали ли сте го? Знаете ли името му? Знаете ли да е направил нещо? С какво го свързвате?

От днес и той е пернишки депутат, защото е събрал втория по големина мажоритарен вот на перничани. Любомир Бонев е трети в листата на БСП, но първи по преференциален вот. Говори се в града, че е бивш съдружник на зам.кмета Владислав Караилиев. Изведнъж вчера събира 1500 преференции и става депутат. Мажоритарен.

Нали уж мажоритарното щеше да избира доказали се, известни, проверени депутати? #Кой ги избра тези хора? #Кой ги назначава в парламента? Може да са много готини пичове, но те нямат никакъв политически бекграунд, нито са популярни в града.

Мутри или принципи подреждат депутатите ни? Задаваме си този въпрос.

Сега разбираме защо певеца на мутрите Слави Трифонов толкова бърза да се въведе мажоритарната система в България. Защото така мутрите поставят свои депутати. Никога не е било толкова лесно. Само за справка на ценоразписа: 1500 преференции струват около 60-70 000лв. Един депутат си ги избива само от заплатата за една година. Дори не му се налага да краде.

Та, Слави заплаши: Имаме два месеца да превърнем целите избори в мажоритарни. И да отворим път на мутрите и техните пионки.

Вече сухите тренировки са направени с преференциите. Следва голямата игра.

Be the first to comment

Leave a Reply