Пернишка задачка с повишена трудност….за катаджиите

Добро утро, драги съграждани.
Извинявам се предварително, че ще предизвикам гнева на много от Вас.

Първо можем да направим една сложна „игра“, аз задавам въпрос (най-вече до МНОГО уважаемата пътна полиция) – вие отговаряте.

Въпрос 1: Колко неправилно паркирани коли виждате на снимки 1,2,3 и 4 ? (МНОГО нали?). Паркирания каквито щеш: пред блока, пред блока в градинката, пред блока на тротоара, пред блока на улицата, пред блока в тревната площ и така нататък.

Въпрос 2: Колко коли с фиш на предното стъкло има според вас? Подсказка: Една -> Моята (тъмно сивия голф 4, снимка 4). Сега ако питате къде съм прегрешил, качил съм си задните гуми на тротоара, даже в тревната площ! (Да разбира се че по тази логика точно още 15 коли на съседи които си качват задните гуми на тротоара са в нарушение (снимка 2). (Наясно съм, че го правиМ за да може да има място все пак да се разминаваме на въпросната уличка.)

Като се вгледаме в снимки 1,2,3 виждаме автомобили които съвсем случайно са на тротоара но разбира се за тях няма „честитки“, държда да отбележа, че преди време аз също си позволявах да паркирам по този начин но след като прочетох няколко поста на разгневени майки, които не могат да ползват тротоара заради нашето спиране, СПРЯХ да паркирам там и снощи за да не паркирам точно там, паркирах, където е видно на снимка 4.

Въпрос 3: Джипа до мен по-различно ли е спрян от моята кола, че да няма „честитка“ или фишовете са само за по-нискобюджетните автомобили? Аз сега ще си платя 50-те левчета, умишлено съм закрил регистрационните номера на съседите, защото не целя и те да бъдат санкционирани. Ако имаше фишчета на предното стъкло на всички неправилно паркирани автомобили, щях да кажа окей, и щях да си платя 50-те лева с кеф, че нашата родна полиция си върши работата стриктно и ни е глобила целия блок.

Какво трябва да направя аз? Да почна да звъня на полицията като видя, че някой е паркирал неправилно и да създавам проблеми на съседите и най-вече на себе си ли? Да тръгна да обяснявам как и къде се паркира правилно ли? Може би ако имаше къде да се паркира хората нямаше да паркират на тротоара? А ако бях паркирал пред другия блок, дали щях да си намеря колата с изпуснати гуми, и бележека с поздрави към семейството ми, защото съм паркирал на „мястото на някой чичка“, който не си е доспал? На кой попречих? На буклукчийския камион? На някой спрях ли на мястото?

Все си мислех че закона е един и трябва да важи за всички, независимо кои сме, какви сме и на кой сме приятели или роднини!

Последен въпрос: Какво бихте направили Вие?

Денис Пейчев

Be the first to comment

Leave a Reply