Нещо се случва с подлеза при Даскалово, кметът Вяра Церовска на място – СНИМКИ

Съвсем скоро перничани няма да пресичат рисковия участък при жп. сп. „Даскалово“. Там в момента тече усилен ремонт на подлеза, който беше в замразено състояние повече от 35 години и никой от управляващите досега не се нае да разреши този проблем.
Кметът Вяра Церовска и заместникът й Владислав Караилиев провериха на място докъде са стигнали ремонтните дейности. Случайно преминаващи граждани изказаха специални благодарности към местната власт за отношението и отговорността, която са поели.
„Всеки път изпитвам ужас, когато пресичам на външноградската магистрала, няма добра видимост, а колите карат бързо. Сега минавам и с моето дете, щастлив съм, че съвсем скоро това ще остане в миналото“, сподели перничанин.
Младо момиче пък остана доволно, че ще има възможността да преминава под подлеза с колелото си.
Това е първият етап от ремонта на подлеза, който е включен в поименния списък за 2017 година и са предвидени 210 982 лв. От тях 169 600 лв. ще бъдат получени от държавата, а останалите ще са от собствени приходи на Общината.
С тези средства се предвижда подлезът да бъде отворен в тази му част, която се намира под т. нар. извънградска магистрала. Ще бъдат изградени проходи от южната и северната страна, стъпала, рампи, подпорни стени, облицовка, осветление и ще се направи отводняване на обекта.
Тази част от подлеза, която се намира под жп. линията ще бъде направена при ремонта на трасето между София и Радомир, което предстои по европейски проект на агенция „Железопътна инфраструктура“.

Be the first to comment

Leave a Reply