Съдят до дни кметът на Трън Станислав Николов

Кметът на Трън Станислав Николов се изправя пред съда до дни заради прегазеното 6-годишно момченце Ивайло Стоянов. Очаква се Районната прокуратура в Перник да му повдигне обвинение във всеки момент. 

Според прокуратурата на 13 ноември 2015 г. около 7:50ч. на кръстовище край СОУ „Гео Милев“ в Трън Ивайло Стоянов опитал да мине зад училищен бус на път за училище, но кметският джип „Фолксваген Туарег“ го блъска на заден ход. В резултат на инцидента, малкото момченце е живо, но остава инвалид за цял живот – с отстранен далаг и наполовин черен дроб.

Случаят обаче е потулен, а кметът се отървава без последствия, тъй като според прокурорите в Трън детето се било блъснало само….

Какъв сблъсък само! Да те остави без далак и черен дроб!

Случаят излиза наяве в медиите, едва след като свидетели, които твърдят, че са заплашвани от кметското обкръжение, проговарят. Тогава лично главният прокурор Сотир Цацаров изтегля делото в пернишкия съд.

Екпертизата показва, че кметът е бил непредпазлив и невнимателен. Карал без да има видимост с 25 километра в час и не се е съобразил със знака „Внимание! Даца!“. Спред екперти, ако Станислав Николов е карал джипа си с 11км/ч катастрофата е можела да бъде избегната. По искане на кмета и адвокатите му е направена втора независима експертиза в София, но и тя установила същото.

Майката на момчето Анита Гълъбова вярва в правосъдието и е решена да дочака справедливо наказание.

Станислав Николов е действащ кмет на Трън, но с мярка за неотклонение „подписка“.

Be the first to comment

Leave a Reply