Пожарникари направиха фурор на ул. Искър в Перник: Спасиха бедстващо от 4 дни коте, цял блок им ръкопляска и благодари! – СНИМКИ

Пример за истинска човечност ни изпратиха читатели до ZaPernik.com с огромна благодарност към пернишки пожарникари. 

Огнеборците са се отзовали и са успели да спасят коте, заклещено на дърво от четири дни на улица „Искър“, бл.3. Спасителната акция се превърнала в истинско събитие на квартала днес.

Котката се е била покатерила на върха на дърво и не е могла да слезе в продължение на четири дни. Живущи от блока позвънили на тел. 112. Днес пожарникари са се отзовали и с помощта на пожарникарска стълба са успели да освободят уплашената животинка.

Акцията по спасяването е била проследена от всички съседи и случайни минувачи, а след нея пожарникарите получили заслужени аплодисменти от хората за сърцатата си постъпка.

„Огромна благодарност към тези хора от всички жители на блока! Нека да покажем добрия пример в нашия град и че институциите действат вече за спасяване на животинки в беда“, казаха пред ZaPernik.com перничани.

А ние се присединяваме към тях.

За финал на успешната акция, преди да си тръгнат пожарникарите са зарадвали децата, като им дали каските си, за да се снимат с тях, като емоционален спомен.

Be the first to comment

Leave a Reply