Пернишкият феномен Станката пръска по шевовете зали, читалища, салони навсякъде където отиде! БСП триумфира в Перник! Възможностите левицата да направи 2 от 4 депутата в Перник стават все повече реалност!

Младата надежда на БСП Перник – кандидат-депутата Станислав Владимиров – Станката е на път да изпълни високата цел, която си постави преди месец – БСП да вкара 2 от 4 депутата от Перник в народното събрание. Когато преди месец, това бе обявено на пресконференция в щаба на БСП Перник, повечето политически познавачи в Перник се усмихнаха подигравателно, но днес това изглежда все по-постижимо.

Знак за това дават и препълнените зали, салони, читалища навсякъде, където отиде кандидат-депутата на левицата. За разлика от повечето конкурентни партии, чиито сбирки по села и квартални клубове едвам събират 5-10 човека, помещенията на провеждани мероприятия на Станката едвам побират желаещите да го слушат и да му пожелаят успех. Не са редки случаите, в които хората дори вземат автографи от него, а селфи снимките придружават почти всяко едно събитие.

Очевидно, че БСП спечели, слагайки за първи път от 25 години перничанин за водач на листата си в Перник. Безспорно високорейтинговия Станислав показа, че ако заложи на него, левицата я чака само едно – тотален успех.

Отворен към обикновения човек а не към елитите, с лице към работниците, а не към работодателите, с разбиране към възрастните и неимоверен борец на младите, Станката печели лесно пернишкия вот.

Вижданията му, че в стремежа си да преследва капитали, държавата е изпуснала доста ценности се харесват на аудиторията и будят одобрението на гласоподавателите:
– Не искам децата да бъдат делени на бедни и богати от образователната система. Трябва да осигурим еднакво образование на всички, храна, учебници, база – богатите деца да учат с бедните, а не да бъдат изолирани още от първи клас в платени с държавните пари частни училища. И заможните и незаможните трябва да са приятели от малки. Да израстнат заедно. Така като пораснат богатите по-трудно ще прецакват бедните.
– Всички ние се чувстваме като банкомати, когато отидем в болница, защото българското здравеопазване ни разглежда не като пациенти, а като стока. Колкото повече ГЕРБ налива пари в здравеопазването, толкова по-зле става. Това показва, че са се объркали във фундамента.

Стълбът на кампанията на Станката е това, че е от Перник. Голямото му предимство на тези избори е, че е единствения пернишки водач на листа от големите партии в Перник. И това се харесва много на хората. „Аз съм перничанин“ е слогана на кампанията му, който привлича като магнит жителите на областта ни, известна с добре застъпения местен патриотизъм.

Кампанията на БСП продължава последователно и без резки промени, както правят в ГЕРБ. Последните социологически проучвания дават преднина на червената партия и тя няма повод да сменя поведението си, смятат запознати.

В момента пернишката левица се готви за още една от емблематичните си срещи в Перник – идването на лидера на БСП Корнелия Нинова в града ни. Това ще стане на 21 март. Гледайки какво става в малките населени места и по кварталите, почти сигурно е, че интереса към посещението й ще бъде голямо.

Be the first to comment

Leave a Reply