ЕКШЪН В ПЕРНИК: Бабо, дай 6 бона веднага, блокът е обграден от снайперисти

Нова телефонна измама е извършена в Перник.  Жертвата е 75-годишна жена, която е дала 6 000 лева.

Приложена й е широко разпространената напоследък схема с провеждаща се полицейска операция и необходимост от съдействие на органите на реда. На домашния телефон на пенсионерката се обадил мъж, който се представил за полицейски служител. Мнимият униформен поискал съдействие и заявил, че след залавяне на престъпниците ще й върне поисканите от него пари.  

Така лековерната жена отишла до банка и изтеглила сумата от 6 000 лева, които изхвърлила на изманиците. Разбира се тяхната психоатака била много сериозна – заявили, че блока в който живее е обграден от полиция и снайперисти и ще се осъществи стрелба.

Предният ден жената отново била атакувана от телефонните терористи, но с помощта на децата й измама не била извършена. Въпреки предупрежденията им, на другия ден лековерната перничанка се хванала.

От полицията отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и да не дават под никакъв предлог пари. В своята дейност институциите не искат пари на ръка. При подобни позвънявания, да се подават сигнали на тел. 112.

Be the first to comment

Leave a Reply