Две сестри разбиха апартамент в Радомир, други две крадли обраха баба

Две сестри от Радомир са задържани в момент на кражба от апартамент.

Престъплението е извършено вчера, около 13, 30 ч. В РУ – Радомир бил подаден сигнал за извършваща се кражба от апартамент в местния кв. „Мечта“. Полицаите пристигнали на адреса и задържали в апартамента 18-годишната А.Б. и 11-годиштата й сестра. Двете разбили входната врата и приготвили за изнасяне метални домакински съдове, прибори и други вещи. На А.Б. е наложена полицейска мярка за срок от 24 часа. Позната е на полицията с множество кражби.

Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават.

Криминалисти от Второ РУ задържаха две жени за джебчийска кражба.

Вчера около обяд, в полицията се оплакала 82-годишна перничанка, че  й е откраднато портмоне със сумата от 17 лева в него. Според потърпевшата това се случило на ул. „Ю. Гагарин“, до жилищен блок. Две жени се блъснали в нея и след малко установила липсата.

Органите на реда незабавно блокирали района. Много бързо били идентифицирани извършителките – 24-годишната Ф.Г. от гр. Радомир и перничанката Е.И./23 г./. Двете жени са задържани за 24 часа с полицейска мярка. Познати са на органите на реда с множество подобни деяния. Портмонето с парите било намерено и иззето.
Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Поредната кражба на ток е установена в Перник.

Наказанието е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 15 хиляди лева.
Служители на Първо РУ и представители на електроразпределителното дружество проверили адрес на ул. „Чипровско въстание“ в областния център. Било констатирано неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за кражба на ток. Установен е собственика на имота. При доказване на вината му го грози затвор до 5 години и глоба до 15 хиляди лева.

Образувано е досъдебно производство.

Be the first to comment

Leave a Reply