Първолаци от ОУ „Иван Рилски“ правят празник на буквите в пернишката билиотека, срещат се с детска писателка

Празник на буквите ще направят в Регионалната библиотека „Светослав Минков” първокласниците от ОУ „Свети Иван Рилски”. Малчуганите от 1 Г клас ще покажат, че вече са грамотни и знаят да четат и пишат. За тържеството е избрана библиотеката, а не класната стая. С драматизации и различни приказни герои, децата ще демонстрират пред родителите , че познават вече буквите.

Директорът на регионалната библиотека Росица Симеонова ще връчи на първолаците похвални грамоти. На тържеството ще има и голяма торта. Празникът на буквите ще бъде в голямата читалня на библиотеката на 24-ти март от 16 часа.

Регионалната библиотека подготвя и една интересна среща с детската поетеса Катерина Кирянова. Срещата-разговор с нея ще бъде в голямата читалня на библиотеката от 11,30 часа на 29-ти март. Пред ученици от ОУ „Св.Иван Рилски” поетесата ще говори за красотата на света през детските очи.

Катерина Кирянова е родена в град Петрич, където завършва гимназия „П. К. Яворов”. След това завършва ИДНУ гр. София и ЮЗУ „Неофит Рилски”- педагогика. Посвещава 41 години на учителската професия, заемайки и директорски постове на учебни заведения. Пише от ранните си ученически години и след прекъсване от няколко години започва да пише и публикува в различни вестници и списания свои произведения. Дълго чака първата си книга за деца – „Въгленче”, която вижда бял свят едва през 1990 г. едновременно с втората й книга „Гатанки”.

Натрупаните ръкописи в периода на 1980-те започва да издава ежегодно в различни издателства: „Х. Ботев”, „З. Стоянов” и „Болид инс”. До 2015 г. издава 40 книги за деца и възрастни. Пише поезия, проза и сатира. Голямата й любов към децата се отразява в новите й книги за деца: „Сто що е то?”, „Забавна математика”, „Вълшебни сезони” и „Плюшеното зайче”.

Пред децата в Перник тя ще представи най-новата си стихосбирка с детски стихчета.

Be the first to comment

Leave a Reply